Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Smażony Ryż Jaśminowy z Orzechami Nerkowca

SKŁADNIKI :

200 g ryżu jaśminowego

50 g orzechów nerkowca

2 jajka

2 łyżki oleju ryżowego

1 cebula

1 łyżeczka imbiru

100 g ananasa

Pół szklanki soku z ananasa

1 łyżeczka cukru palmowego

2 łyżki sosu ostrygowego

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka sosu rybnego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Ryż jaśminowy zalewamy wodą i gotujemy w garnku na niewielkim ogniu pod przykryciem.

2.
Orzechy nerkowca prażymy na patelni wok do momentu zarumienienia. Odstawiamy, później będziemy dodawali do potrawy.

3. Cebulę kroimy w piórka, imbir drobno siekamy.

4. Ananasa kroimy w kostkę.

5. Na patelni wok smażymy w jednej łyżce oleju ryżowego dwa jajka na drobne kawałki. Odstawiamy, później będzie dodawali do potrawy.

6. Następnie w jednej łyżce oleju ryżowego smażymy cebule do momentu zeszklenia. Po chwili smażenia dodajemy imbir. Wszystko mieszamy.

7. Następnie dodajemy ananasa, jajka wcześniej usmażone, ryż, pół szklanki soku z ananasa, trzy rodzaje sosów oraz łyżeczkę cukru palmowego. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą i chwilę smażymy.

8. Na sam koniec wrzucamy wcześniej uprażone orzechy nerkowca. Wszystko mieszamy i podajemy. Potrawę możemy również polać sosem Sriracha nada ostrości i przełamie słodycz. Smacznego! :)

Smażony Ryż Jaśminowy z Orzechami Nerkowca

Smażony Ryż Jaśminowy z Orzechami Nerkowca

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;