Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Tajski Omlet z Wołowiną

SKŁADNIKI:

5 jajek

2 łyżki mleka kokosowego

200g mielonej wołowiny

1 mała cebula posiekana

1 ząbek czosnku

1 łyżka oleju ryżowego

1 marchewka drobno pokrojona w kostkę

2 łyżki groszku zielonego

pół papryki żółtej pokrojonej w drobną kostkę

1 papryczka chili wydrążona z nasion i posiekana

1 duży pomidor pokrojony w kostkę

1 łyżeczka pieprzu czarnego

3 łyżki sosu ostrygowego jeśli za mało dodać więcej

dymka cebuli do dekoracji


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1.  Na patelni wok zeszklij cebulę dodaj czosnek oraz pieprz smaż minutę.

2. Dodaj mięso mielone. Podsmażaj aż będzie ugotowane.

3. Następnie dodaj marchewkę, groszek, pół papryki żółtej, papryczkę chili, pomidora, sos ostrygowy. Duś na małym ogniu do momentu aż marchewka będzie miękka.

4. W misce rozbij jajka dodaj mleko kokosowe całość dokładnie wymieszaj.

5. Na patelni do naleśników rozgrzej odrobinę oleju. Smaż do momentu aż jajka się zetną. Nałóż na środek wcześniej przygotowane nadzienie. Zwiń brzegi do środka. Przyłóż talerz i odwróć omlet na drugą stronę. Omlet posyp dymką cebuli. Smacznego :)

 

 Tajski Omlet z Wołowiną

Tajski Omlet z Wołowiną

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;