Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Warzywa w Żółtym Curry

SKŁADNIKI :

2 łyżki oleju arachidowego

500ml śmietanki kokosowej (tzw light)

125ml bulionu warzywnego

150g fasolnika chińskiego, pokrojony na 3 cm kawałki

150g mini kukurydzy (nie mogą być z octem, gdyż zepsują smak potrawy)

bakłażan pokrojony w kawałki

100g kalafiora, podzielonego na różyczki

2 małe cukinie pokrojone w plastry

czerwona papryka pokrojona w paski

1-2 łyżki żółtej pasty curry

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżeczka cukru palmowego

1 czerwona papryczka chili

listki
kolendry

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Rozgrzewamy w woku olej, dodajemy pastę curry i smażymy minutę. Następnie wlewamy śmietankę kokosową, którą gotujemy aż zgęstnieje i
oddzieli się olej.

2. Dodajemy bulion warzywny, pozostałą ilość śmietanki kokosowej i warzywa.

3. Dusimy około 5 minut aż warzywa delikatnie zmiękną. Doprawiamy sosem rybnym i cukrem. Dodajemy papryczkę chilli i listki kolendry.

4. Gotowe danie podajemy z ryżem jaśminowym. Smacznego! :)

Warzywa w Żółtym Curry

Warzywa w Żółtym Curry
Przepis z bloga:
Podróże Kulinarne

Komentarze   

 
0 #2 valeria 2017-06-16 10:34
:-) Posilam się tym ,bardzo smaczne i zdrowe.
 
 
0 #1 Marysiagola 2016-06-03 12:12
:D :lol: jakie dobre
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;