SKŁADNIKI :
cukinia mała
1 marchew mała starta na dużych oczkach
1/2 szklanki kiełki fasoli mung
1 banan pokrojony w kostkę
SOS :
sok z jednego plasterka cytryny
6-10 łyżek wody
kilka kropel sosu sojowego
1 łyżeczka papryki chili
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki curry
1-2 łyżeczek cukru trzcinowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Skrobaczką do ziemniaków robimy z cukinii ''makaron'', ciągniemy nożykiem cienkie paski wzdłuż warzywa. Po czym kroimy na jeszcze krótsze części.
2. Łączymy banany, kiełki, marchew z wcześniej przygotowaną cukinią.
3. Przygotowujemy sos.
4. Następnie zalewamy nim warzywa i owoce dokładnie mieszając. Smacznego :)
Witariańskie Pad Thai
Przepis z bloga: Malloryplath
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.