SKŁADNIKI :
130g zielonej fasolki szparagowej
200g małych pieczarek
2 filety z kurczaka
łyżeczkę mielonej trawy cytrynowej
4 suszone liście limonki kaffir
400 ml mleczka kokosowego
2 łyżki zielonej pasty curry
2 garści mrożonego groszku
łyżka mąki
sól i pieprz do smaku
oliwa
200g makaronu ryżowego
kolendra
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Rozgrzać patelnie wok, a następnie wlać oliwę. Po jej rozgrzaniu dodać pokrojonego w niewielką kostkę kurczaka.
2. Dodać do podsmażonego kurczaka liście limonki, mieloną trawę cytrynową. Posolić i popieprzyć.
3. W garnku chwilę podgotować zieloną fasolkę, aby była chrupka, a nie rozgotowana. Fasolkę wrzucić do miski z zimną wodą (można dodać kilka kostek lodu).
4. Pieczarki pokroić w grube plasterki. Do kurczaka wlać mleko kokosowe, po czym wrzuć pieczarki i łyżkę mąki. Całość dusić kilka minut.
5. Kiedy sos odrobinę zgęstnieje, dodać mrożony groszek i fasolę. Dusić jeszcze przez chwilę.
6. Na koniec dodać pokrojone listki kolendry.
Zielone Curry
Przepis Konkursowy Pani Katarzyny Sadłowskiej
Komentarze
ty to normalnie jesteś zajebisty!
podoba mi się twoje tłumaczenie żabciu!
pracuję w agencji towarzyskiej także przychodź!!!
na pewno jesteś MEGA, MEGA seksowny!
zrobiłem to raz!
kurwa ale breja!
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.