Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Zupa Tom Yum

SKŁADNIKI :

300g obranych krewetek

200g piersi z kurczaka, drobno pokrojonej

150g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki

1-2 łyżki sosu rybnego

zielona pietruszka (lub kolendra)

3 łyżki soku z limonki

4 łyżeczki pasty tom yum

2 łyżki oleju roślinnego

papryczka chilli, drobno pokrojona

1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej

sól i czarny pieprz do smaku

2 litry wrzącej wody

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju roślinnego, na którym smażymy 200 gram piersi z kurczaka.

2.
Do przysmażonego kurczaka wlewamy 2 litry wrzącej wody, po czym dolewamy 2 łyżki soku z limonki, dodajemy łyżeczkę suszonej trawy cytrynowej oraz jedną papryczkę chilli. Całość mieszamy i gotujemy przez 15 minut.

3.
Po 15 minutach wrzucamy 150 gram pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 300 gram obranych krewetek oraz 4 łyżeczki pasty Tom Yum. Całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.

4.
Po 5 minutach gotowania, zupę przyprawiamy 1-2 łyżkami sosu rybnego, czarnym pieprzem oraz solą. Tajska zupa gotowa!


Przepis Video :


Zupa Tom Yum

Mieszane Warzywa w Mleczku Kokosowym

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;