Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Zupa z Indykiem, Liśćmi Limonki Kaffiru w Mleku Kokosowym

SKŁADNIKI :

200 g piersi z indyka

pół papryki czerwonej, żółtej oraz zielonej

1 pomidor

1 łyżka oleju kokosowego

25 g pasty holy basil

1 łyżeczka imbiru

1 cebula

400 ml mleka kokosowego

400 ml wody

2 liście limonki Kaffir

sok z połowy limonki

1 łyżka sosu rybnego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Pierś z indyka myjemy i kroimy na słupki. Następnym solimy i smażymy na oleju kokosowym. Pierś odstawiamy, później będziemy ją dodawali do zupy.

2. Trzy rodzaje papryki kroimy w słupki.

3. Pomidor sparzamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w słupki.

4. Imbir drobno siekamy a cebulę kroimy w słupki.

5. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy po czym dodajemy pastę holy basil. Chwilę podsmażamy.

6. Następnie wrzucamy cebulę oraz imbir. Wszystkie składniki mieszamy i chwilę podsmażamy na małym ogniu.

7. Kolejnym składnikiem który dodajemy są kolorowe papryki. Chwilę dusimy co jakiś czas mieszając.

8. Następnie wrzucamy wcześniej podsmażonego indyka.

9. Do wszystkich składników dodajemy mleko kokosowe, wodę oraz liście limonki Kaffir. Doprowadzamy do zagotowania.

10. Po zagotowaniu dodajemy wcześniej przygotowanego pomidora, sok z linki i sos rybny. Całość chwile gotujemy i podajemy.

Zupa z Indykiem, Liśćmi Limonki Kaffiru w Mleku Kokosowym

Zupa z Indykiem, Liśćmi Limonki Kaffiru w Mleku Kokosowym

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;