Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Ananas w Cieście

SKŁADNIKI :

700 ml oleju roślinnego do głębokiego smażenia

2 szklanki mąki pszennej

1 szklanka mleka

1-2 puszki ananasa w plastrach

1/4 szklanki wody gazowanej

3 łyżki cukru

30 g wiórków kokosowych

2 jajka

4 łyżki śmietany (18%, kremowa)

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
W średniej misce mieszamy jedną szklankę mleka, dwa jajka, trzy łyżki cukru, 1/4 szklanki wody gazowanej (60ml), 30 gram wiórków kokosowych, 4 łyżki śmietany (18%, kremowa). Na koniec dodajemy 2 szklanki mąki pszennej. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolite ciasto. W razie potrzeby należy dodać odrobinę wody. Ciasto powinno być gęściejsze od ciasta naleśnikowego.

2.
W woku rozgrzewamy 700 ml oleju roślinnego do głębokiego smażenia.

3.
Odsączone plastry ananasa z puszki nabijamy na patyczki od szaszłyków, następnie maczamy w przygotowanym cieście, po czym smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Ananasa możemy co jakiś czas obracać tak aby był zarumieniony z każdej strony. Po usmażeniu należy go jeszcze odsączyć z tłuszczu, układając na ręczniku papierowym.

4.
Tak przygotowanego ananasa w cieście podajemy posypanego wiórkami kokosowymi oraz z dodatkiem śmietany kremowej. Smacznego ! :)

Przepis Video :


Ananas w Cieście

Ananas W Cieście

Komentarze   

 
0 #3 hirek88 2017-06-20 11:13
:lol: Super ten blog,bogaty w informacje.
 
 
0 #2 emila 2015-07-21 12:44
Mi ananas wyszedł gorzkawy w smaku lepsze z tego ciasta wyszły lepsze placuszki posypane cukrem pudrem
 
 
0 #1 Marzena 2015-02-22 16:29
Ją właśnie będę robiła tego ananasa w cieście tylko Ze świeżego ananasa ,mam nadzieje ze będzie przepyszny.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;