Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Krewetki w Cieście Filo

SKŁADNIKI :

1 płat ciasta filo

6 średnich krewetek

1 łyżka sezamu

3 łyżki soku z limonki

sól morska

2 łyżki - sos sojowy

2 łyżki miodu

1/2 łyżeczki rozmarynu

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Obrane krewetki maczamy w soku z limonki i wkładamy do miseczki. Solimy, najlepiej solą morską. Odstawiamy do lodówki na minimum 15 minut.

2.
Przygotowujemy sos do namaczania, łączymy : sok z limonki, sos sojowy, pół łyżeczki rozmarynu oraz miód. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.

3.
Płat ciasta filo tniemy na równe paski. Każdy z pasków smarujemy rozmąconym białkiem. Krewetki wyjmujemy z marynaty i wkładamy do ziaren sezamowych. Następnie układamy je na pasku ciasta. Zawijamy tak, aby ogonek skorupiaka pozostał na zewnątrz. Dociskamy ciasto z każdej strony, tak aby dokładnie przylegało. Czynność powtarzamy z resztą krewetek.

4.
Rozgrzewamy dużą ilość oleju, na którym smażymy nasze krewetki około 3 minuty, tak aby uzyskały złoto-brązowy kolor. Usmażone krewetki odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Krewetki podajemy z wcześniej przygotowanym sosem. Orientalna potrawa gotowa !

Przepis Video :


Krewetki w Cieście Filo

Krewetki W Cieście Filo

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl