Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Nem Ran (Sajgonki z Wieprzowiną)

SKŁADNIKI :

200g mięsa mielonego - wieprzowego,

1 cebula,

1 jajko,

150g makaronu sojowego,

2 ząbki czosnku,

3 grzyby mun,

pół małej marchewki,

pieprz,

2,5 łyżki sosu rybnego,

szczypta wietnamskiej vegety,

papier ryżowy.

Składniki Na Sajgonki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Gotujemy jajko na twardo, po czym obieramy i kroimy na drobno. Siekamy cebulę, czosnek, kroimy marchewkę w słupki.Grzyby mun namaczamy we wrzątku około 10 minut po czym siekamy. To samo robimy z ugotowanym makaronem sojowym.

2. Mieszamy mięso z cebulą, dodajemy jajko, marchewkę. Dodajemy makaron, grzyby mun i czosnek. Mieszamy wszystko razem.

3. Dodajemy sos rybny, pieprz i vegetę. Ponownie mieszamy.

4. Namaczamy papier ryżowy w ciepłej wodzie.

5. Nakładamy namoczony papier ryżowy na ściereczkę. Uzupełniamy o przygotowany farsz i zawijamy. Czekamy pół godziny.

6. Po pół godziny, wrzucamy sajgonki na rozgrzany i głęboki olej. Smażymy do momentu uzyskania złocistej barwy. Spożywamy na gorąco z sosem słodko kwaśnym lub innym według uznania.

 
Nem Ran (Sajgonki z Wieprzowiną)

Nem Ran (Sajgonki z Wieprzowiną)

Komentarze   

 
0 #4 LeonZ 2019-06-05 15:22
Sargus być może zbyt mocno zawijasz.
 
 
0 #3 Sargus 2019-05-27 12:28
Dlaczego sajgonki podczas smażenia pękają i cały farsz wypada? Próbowałem z temperaturą frytury 190 st. jak i 160 st.
 
 
+2 #2 urban 2017-06-20 10:25
:D Fajnie to wygląda,naprawd ę super przepis.
 
 
+1 #1 aga 2016-06-09 07:46
Może byc
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl