Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Sajgonki

SKŁADNIKI:

karkówka albo łopatka,

papier ryżowy,

imbir,

czosnek,

marchewka,

papryczka peperoni,

szczypiorek,

sos sojowy,

jajko,


grzyby mun,

makaron ryżowy lub makaron sojowy,

sos rybny,

sos słodko-kwaśny,

olej do smażenia.

Składniki Na Sajgonki
SPOSOBY PRZYGOTOWANIA:

1. Ucieramy na tarce korzeń imbiru oraz czosnek. Papryczkę peperoni i szczypiorek drobno siekamy. Marchew kroimy na zapałki. Mięso mielimy w maszynce. Grzyby mun i makaron namaczamy we wrzątku.

2. Do zmielonego mięsa dodajemy przygotowany imbir, szczypiorek, marchew i papryczkę chili. Masę przyprawiamy sosem rybnym i sosem sojowym. Dodajemy grzyby mun, jajko i makaron. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

3. Papier ryżowy namaczamy w wodzie. Następnie nakładamy porcję farszu. Zawijamy boki, po czym zwijamy w rulonik. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Odstawiamy sajgonki na pół godziny aby wyschły.

4. Rozgrzewamy w patelni dużą ilość oleju. Następnie partiami smażymy sajgonki. Co jakiś czas delikatnie obracamy. Sajgonki smażymy około 4 minut. Podajemy z sosem. Gotowe! Smacznego:)

Przepis Video :


Sajgonki

Sajgonki
Przepis ze strony KulinarnaTV

Komentarze   

 
0 #7 mikos 2017-06-20 09:54
8) Wbrew pozorom wyszło nieżle ,polecam ten przepis.
 
 
0 #6 Alina 2017-06-20 08:51
8) Danie smakuje wyśmienicie.
 
 
+5 #5 Edith 2015-11-13 12:41
Dlaczego nie ma podanych dokładnych ilości???
 
 
0 #4 Maja 2015-08-25 10:42
Zewnętrzna stronę posmarować bialkiem od jajka
 
 
+1 #3 Mac 2014-11-09 17:33
@Gamb, rozwalanie się sajgonek może być spowodowane za niską temperaturą oleju, albo uszkodzonym papierem. Należy szybko zapakować treść i zawinąć, nim się zbiesi :) potem szybkie smażenie na gorącym oleju (ja czem używam frytkownicy, jak jest świeży olej) i viola! Done, no hassle :)
 
 
0 #2 Szaman 2014-02-12 14:55
Za mokre, staraj się zrobić bardziej suche nadzienie i dłużej dać im czas żeby wyschły. Moje pierwsze wybuchały jak granaty :D
 
 
+3 #1 Gamb 2013-12-27 13:26
Mam problem, moje sajgonki rozwalają się przy smażeniu. Nie wiem co jest powodem, proszę o pomoc
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;