Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Sajgonki z Makaronem i Warzywami

SKŁADNIKI:

18 arkuszy
papieru ryżowego

60 g makaronu sojowego

1/2 średniej marchewki, grubo potartej

350 g kapusty pekińskiej, drobno poszatkowanej

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżka białego cukru

60 ml soku z cytryny

gorąca woda

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Na początku w średniej misce zalewamy makaron sojowy wrzącą wodą, po czym odstawiamy na 5 minut i odcedzamy.

2.
Do średniej miski wlewamy sos rybny, 60 ml soku z cytryny, łyżkę cukru, mieszamy, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy grubo potartą marchewkę, wcześniej odcedzony makaron sojowy oraz 350 gram drobno poszatkowanej kapusty pekińskiej, całość dokładnie mieszamy.

3.
Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie, po czym przekładamy na suchy talerz, nakładamy trochę farszu i formujemy sajgonki. Zawijamy na początku od siebie oraz po bokach, a na końcu całość. Czynność powtarzamy z resztą papieru ryżowego oraz farszu. Sajgonki podajemy ze słodkim sosem chilli.

Przepis Video :


 Sajgonki z Makaronem i Warzywami

Sajgonki Z Makaronem I Warzywami

Komentarze   

 
0 #2 Guest 2012-12-01 11:22
Przepis pochodzi z książki kucharskiej "Kuchnia Wietnamska" dlatego też mam absolutną pewność, iż jest to przepis kuchni wietnamskiej. Oprócz sosu rybnego można również stosować inne sosy, jest to zależne od indywidualnych smaków. Pozdrawiam Serdecznie
 
 
0 #1 Guest 2012-09-15 18:03
Witaj, jestem z Wietnamu, ale nie wiedzialem o tej potrawie, nie wiem czy sam wymyslilicie ?!!! A w Wietnamie nie jada wogole sajgonki z sosem chilli tylko z sosem rybnym!!! To na pewno nie jest kuchnia wietnamska - najwyzej Wasza autorska kuchnia!!!
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl