Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Słodko-Pikantny Sos Do Sajgonek

SKŁADNIKI :

papryczka chili

2-3 ząbki czosnku

3-4cm imbiru

1 łyżkę cukru palmowego

1/2 szklanki białego cukru

woda

1/2 szklanki octu ryżowego

sok z limonki

skrobia ziemniaczana wymieszana z wodą do zagęszczenia


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

 

1. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy imbir oraz 2-3 ząbki czosnku, papryczkę chili bardzo drobno siekamy.

2. W rondelku zagotowujemy 2 szklanki wody. Do wody dodajemy ponad połowę szklanki białego cukru, drobno posiekaną papryczkę chili, starty imbir oraz czosnek. Wodę gotujemy mieszając przez około 5 minut. Po upływie tego czasu do sosu dodajemy łyżkę cukru palmowego, pół szklanki octu ryżowego oraz sok z wyciśniętej połówki limonki. Po wymieszaniu wszystkich składników sos zagęszczamy skrobią ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Sos jest gotowy do podania :)

Przepis Video:

Słodko-Pikantny Sos Do Sajgonek

Zupa Pho

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;