Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Smażona Wołowina z Makaronem

SKŁADNIKI :

750 g wołowiny, pokrojonej w cienkie plastry

60 ml sosu rybnego

80 ml sosu ostrygowego

80 ml słodkiego sosu chilli

3 ząbki czosnku, zmiażdżone

250 g makaronu błyskawicznego

2 łyżki oleju roślinnego

2 średnie cebule, drobno pokrojone

120 g kiełków fasoli mung

1 czerwona papryczka pepperoni, pokrojona na cienkie krążki

woda

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Do średniej miski wlewamy sos rybny, sos ostrygowy, słodki sos chilli oraz 3 zmiażdżone ząbki czosnku. Całość mieszamy. Połowę marynaty wlewamy do miski z wcześniej cienko pokrojoną wołowiną i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięsko wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

2.
Makaron błyskawiczny zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10min, po czym odcedzamy.

3.
W patelni wok rozgrzewamy 1 łyżkę oleju roślinnego, po czym dodajemy wcześniej zamarynowaną wołowinę. Całość smażymy mieszając, aż wołowina zbrązowieje, po czym przekładamy ją na talerz i odkładamy na bok.

4.
W woku podgrzewamy pozostałą część oleju roślinnego. Smażymy drobno posiekaną cebulkę do czasu, aż zbrązowieje, po czym dodajemy kiełki fasoli mung. Całość mieszamy podgrzewając.

5.
Do podsmażonych warzyw, wlewamy wcześniej odstawioną marynatę, dodajemy wcześniej podsmażoną wołowinę oraz wcześniej ugotowany makaron. Całość podsmażamy mieszając ok. 2 min. Wietnamskie danie można nakładać do miseczek.

Przepis Video :


 Smażona Wołowina z Makaronem

Smażona Wołowina Z Makaronem

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;