Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Wegetariańskie Sajgonki

Wegetariańskie sajgonki to smaczna propozycja nie tylko dla wegetarian. Tradycyjne sajgonki są zwijane w rulonik, z tym że wegetariańskie można złożyć jak polskie krokiety. 

SKŁADNIKI (około 15 sztuk) :

papier ryżowy  (15 arkuszy)

5 suszonych grzybów mun

100g kiełków fasoli mung

1/4 główki małej białej kapusty

1 mała czerwona papryka

1 średniej wielkości marchewka

1 mały por

1/2 papryczki chili

2 łyżki sosu sojowego

przyprawa curry do smaku

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Namaczamy grzyby mun w gorącej wodzie przez pół godziny, stają się miękkie i większe. Po czym kroimy na cieńsze paski.

2. Następnie siekamy kapustę, marchew ścieramy na tarce. Paprykę kroimy na drobno, a pora w talarki.

3. Pokrojone grzyby mun wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodając po krótkiej chwili kapustę, marchew, paprykę i por. Dusimy przez krótki czas aż zmiękną, po czym dodajemy kiełki fasoli mung.

4. Kolejno kroimy drobno papryczkę chili i dorzucamy do masy, dodajemy sos sojowy i przyprawę curry.

5. Następnie każdy arkusz papieru zwilżamy ciepłą wodą przed zwinięciem. W dolnej części papieru porcjujemy masę i składamy boki papieru do środka i zwijamy całość.

6. Sajgonki wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy chwilę, do momentu aż papier stanie się złocisty. Smacznego :)


Wegetariańskie Sajgonki

Wegeteriańskie Sajgonki
Przepis znajduje się na blogu: Ze Smakiem i Pasją

Komentarze   

 
0 #2 nowacki 2017-06-20 10:29
8) Rewelacyjne danie,zrobiłem według przepisu.
 
 
+1 #1 Guest 2013-07-18 12:12
Bardzo dobre :)
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl