Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Zupa z Wieprzowiną i Krewetkami

SKŁADNIKI :

700ml bulionu drobiowego

150g wieprzowiny, pokrojonej w cienkie paski

300g obranych krewetek

100g
makaronu błyskawicznego

2 łyżki
jasnego sosu sojowego

2 łyżki oleju roślinnego

zielona pietruszka

2 ząbki czosnku grubo pokrojone

1 łyżeczka imbiru pokrojonego w plasterki

1 łyżka drobno pokrojonej cebuli dymki

sól i pieprz do smaku

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Na początku w średniej misce zalewamy wrzątkiem 100 gram makaronu błyskawicznego Mi Xao oraz w osobnym naczyniu 15 gram suszonych grzybów mun. Odstawiamy na 10 minut i odcedzamy.

2.
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, po czym smażymy 150 gram wieprzowiny pokrojonej w cienkie paseczki. Całość smażymy mieszając.

3.
Do podsmażonej wieprzowiny wlewamy 700 ml buliony drobiowego, po czym gotujemy przez 10 minut.

4.
Po 10 minutach do zupy dodajemy 300 gram krewetek, 2 ząbki czosnku, łyżeczkę świeżego imbiru oraz 2 łyżki jasnego sosu sojowego. Całość mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.

5.
Po 15 minutach zupę przyprawiamy pieprzem oraz solą. Mieszamy i możemy nalewać do miseczki z wcześniej przygotowanym makaronem oraz grzybami mun.

6.
Na koniec całość posypujemy pietruszką oraz dymką cebuli.


Przepis Video :

 

Zupa z Wieprzowiną i Krewetkami

Zupa z Wieprzowiną i Krewetkami

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl