Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Przyprawy

Pieprz Czarny

Pieprz Czarny są to dojrzałe i wysuszone nasiona rośliny o nazwie piper rignum, uprawianej w Indiach. Podobnie jak pieprz zielony, czy pieprz syczuański ma wiele zastosowań w kuchni azjatyckiej. Najlepszy smak uzyskamy mieląc nasiona w młynku tuż przed dodaniem, czy przyprawieniem potrawy. Pieprz Czarny jest znany na całym świecie i stosowany praktycznie w większości kuchni na naszym globie. Używany jest do potraw mięsnych, rybnych, wędlin, drobiu oraz sałatek. Najlepszy aromat otrzymuje się ze świeżo startych ziaren.

Orientalny Sklep

Orientalna Przyprawa Pieprz Czarny

Pieprz Czarny

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;