Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Grzyby Mun

Grzyby mun – są to charakterystyczne dla kuchni orientalnej grzyby, występujące najczęściej w postaci suszonej. Same w sobie nie posiadają aromatycznego smaku, jednak cenione są za chrupkość. Mogą być dodatkiem do wielu potraw z makaronem, bądź ryżem.

Grzyby mun często są nazywane grzybami drzewnymi, dlatego że rosną na rozkładających się kłodach drzew. W Chinach są spożywane systematycznie, ponieważ wpływają korzystnie na kondycję i samopoczucie. Łagodzą stany zapalne gardła, poprawiają krążenie i zmniejszają ogólną krzepliwość krwi.

Grzyby mun to składnik sajgonek, ale można używać je do gotowania i smażenia, lub jako dodatek do sosów, zup, sałatek i dań bezmięsnych.

Grzyby mun można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.

Orientalny Sklep

Grzyby Mun

Grzyby Mun

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl