Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Imbir Marynowany

Imbir marynowany jest często stosowany w kuchni japońskiej. Proces marynowania jest stosunkowo łagodny i nie zmienia zdrowotnych właściwości imbiru. Spożywany jest podczas jedzenia sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Imbir dzięki specyficznemu smakowi oraz intensywnemu aromatowi stał się jednym z najczęściej stosowanych warzyw w kuchni chińskiej. Imbir marynowany w Japonii jest dostępny w kilku rodzajach. Korzenie imbiru są bogate w witaminy i składniki mineralne. Imbir bogaty jest w witaminy B6, potas, magnez. Pozytywnie wpływa na układ trawienny, redukuje gazy i łagodzi bóle brzucha. Ciekawostką jest to, że imbir łagodzi "chorobę lokomocyjną''. Uważa się że imbir pomaga w profilaktyce nowotworowej.

Imbir marynowany można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.

Orientalny Sklep

Imbir marynowany

Imbir Marynowany

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;