Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Mleczko Kokosowe

Mleczko Kokosowe niekiedy określane jako ''mleko kokosowe''. Jest to popularny składnik spożywczy, używany w kuchni Azjatyckiej, określany mianem ''lekarstwa na wszelkie choroby''. Mleczko kokosowe jest bogate w aminokwasy i witaminę C. Jest bogatym źródłem tłuszczu, cukru, białka oraz kwasu foliowego, żelaza, wapnia, potasu i magnezu. Mleczko otrzymuje się przez zalanie gorącą wodą miąższu kokosowego lub odciśnięciu przez gazę. Mleko kokosowe jest aromatyczne, przypomina mleczny płyn, które najczęściej zawiera od 15% do 25% tłuszczu.

Natomiast określenie ''mleko kokosowe'' w kategorii czysto botanicznej jest to bielmo jądrowe, wypełniające pustą przestrzeń w pestkowcu palmy kokosowej, zwanej popularnie orzechem kokosowym. Ilość omawianego mleczka kokosowego zmniejsza się wraz z czasem dojrzewania owocu i wykształcenia się nasienia.

Mleczko kokosowe można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.


Orientalny Sklep

Mleczko Kokosowe

Mleczko Kokosowe

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;