Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Olej Kokosowy

Olej kokosowy – to olej powszechnie używany w Azji, pozyskiwany z orzechów palmy kokosowej. Niekiedy nazywany tłuszczem albo masłem kokosowym. Cechą charakterystyczną jest jego zółta barwa, która jednak poniżej 25 stop. C. przypomina ścięty tłuszcz barwy białej. Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa oraz może zastąpić masło w trakcie pieczenia. Olej kokosowy dostępny jest na rynku w dwóch postaciach: tłoczonego na zimno lub rafinowany. Swoje zastosowanie znalazł na talerzach jako dodatek do potraw oraz w medycynie i kosmetyce. Jest doskonały dla skóry twarzy – dogłębnie ją nawilża. Obniża również poziom cholesterolu we krwi.

Olej kokosowy jest też tłuszczem, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej, a dodatkowo pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze.

Olej kokosowy można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.

Orientalny Sklep

Olej Kokosowy

Olej Kokosowy

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl