Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Pasta Curry

Pasta curry – to popularna mieszanka, popularna w przepisach kuchni tajskiej. Nie jest ona tym samym co przyprawa curry. Pastę przygotowuje się głównie ze świeżych ziół, które nadają niepowtarzalnego aromatu. Tajlandczycy przygotowują ją sami w domu. Istnieje wiele rodzajów  pasty curry, m.in. żółta, zielona czy czerwona.

Podstawowymi składnikami pasty curry są papryczki chili, galangal, imbir, trawa cytrynowa, czosnek i szalotka. Najczęściej dodawana jest do zup i dań mięsnych z warzywami.

Różne pasty curry można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.

Orientalny Sklep

Pasta Curry

Pasta Curry

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl