Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Pasta Krewetkowa

Pasta krewetkowa – to charakterystyczna pasta, która nadaje potrawom lekko rybny smak. Otrzymuje się ją z wysuszonych krewetek. Pasty tej nie można jeść na surowo. W sklepach dostępna jest w gotowej postaci.

Zawiera bardzo dużo białka i witamin. Pasta krewetkowa jest popularna w kuchni chińskiej, tajskiej i indonezyjskiej. Otrzymywana jest ze sfermentowanych i solonych krewetek, które są zmielone. Podczas gotowania pasta zmienia zapach potraw. Często dodawana jest w dipach do ryb i warzyw. Pasta ta różni się smakiem i kolorem w zależności od regionu pochodzenia.

Pastę krewetkową można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.

Orientalny Sklep

Pasta Krewetkowa

Pasta Krewetkowa

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;