Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Ryż Czerwony

Ryż Czerwony – jest to odmiana ryżu niekleistego, o długich ziarnach w czerwonej łupince. Za barwę odpowiada czerwony pigment, zawarty w osłonie ziarna. Ryż czerwony ma delikatny orzechowy smak. Najczęściej spożywany w Tajlandii.

Ryż czerwony zawiera wiele witamin oraz składników mineralnych, m.in. żelazo i wapń.
  Idealny dla osób będących  na specjalnej diecie oraz skłonnych do alergii. Jego angielska nazwa (Red Cargo Rice) wzięła się od formy w jakiej kiedyś, go transportowano.

Z upływem wieków wiedza o właściwościach ryżu czerwonego została zapomniana. Świadomość zmieniła się dopiero w XX wieku. Gdy współczesnej dietetyce przypomnieli o nich indyjscy jogini, którzy spożywali ten  ryż, a dzięki niemu dożywali wielu lat.

Ryż czerwony można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.

Orientalny Sklep

Ryż Czerwony

Ryż Czerwony

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl