Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalne Składniki

Ryż Do Sushi

Ryż do sushi – jest to ryż krótko ziarnisty,  uprawiany specjalnie do przygotowywania sushi. Po ugotowaniu przybiera klejącą formę, która ułatwia sklejanie oraz spożywanie sushi. Jego charakterystyczną cechą jest konieczność jego wielorazowego płukania przed gotowaniem.

Ryż do sushi jest odmiany japońskiej. Jego nazwa to uruchi-mai, w Polsce sprzedawany pod nazwą - ryż do sushi lub Carlose. Najbardziej pożądanym do sushi ryżem jest, tzw. ryż o średnim ziarnie. Ryż cechuje się aromatycznym zapachem i charakterystycznym smakiem. Prawidłowo przygotowany ryż jest kleisty i zachowuje swój kształt.

Ryż do sushi można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.

Orientalny Sklep

Ryż do Sushi

Ryż do Sushi

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;