Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Zupa Po Pekińsku z Kapustą

SKŁADNIKI:

3 szklanki bulionu z kaczki (750 ml)

200g kapusty pekińskiej, pokrojonej w kwadraty

1 łyżka białego sezam

1 żółtko, dobrze roztrzepane

6 plasterków szynki wędzonej, pokrojonej w kostkę

1 łyżka jasnego sosu sojowego

1/2 łyżeczki białego octu winnego

szczypta czosnku, drobno posiekanego

sól oraz czarny pieprz
dla smaku

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Do średniego garnka wlewamy bulion z kaczki, następnie doprowadzamy do wrzenia. Gdy bulion zagotuje się, dodajemy do wywaru pokrojoną kapustę pekińska i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.

2. Po 10 minutach do zupy dodajemy 1 łyżkę jasnego sosu sojowego, 1 łyżkę ziaren białego sezamu, 1/2 łyżeczki białego octu winnego, szczyptę drobno posiekanego czosnku, 6 plasterków szynki pokrojonej w kostkę, sól oraz pieprz do smaku. Całość mieszamy i gotujemy przez kolejne 10 minut.

3. Po upływie tego czasu do zupy dodajemy, roztrzepane żółtko, po czym szybko mieszamy. Chińska zupa jest już gotowa. Smacznego :)


Przepis Video :


Zupa Po Pekińsku z Kapustą

Zupa Po Pekińsku

Komentarze   

 
0 #1 jalla33 2017-04-27 11:10
:P pożywna zupka,najadłem się,teraz czas na inne danie chińskie.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;