Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Japońskiej

Japoński Kurczak Karaage

SKŁADNIKI :

500g mięsa z udek kurczaka (bez skóry i kości),

3 starte ząbki czosnku,

3 starte korzenie imbiru,

2 łyżki sosu sojowego,

1/5 łyżki stołowego białego wina,

1 plaster ananasa,

pieprz i sól do smaku,

mąka pszenna do obtoczenia,

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Mięso kroimy w grubszą kostkę i wkładamy do woreczka (lub miski) foliowego.

2. Następnie dodajemy dwie łyżki sosu sojowego, wino, czosnek, imbir i starty plaster ananasa.

3. Wszystkie składniki wymieszać razem w woreczku. Następnie wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

4. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące pszennej. Po czym smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Po smażeniu odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Można podawać z ryżem i dipem. Smacznego :)

Japoński Kurczak Karaage

Japoński kurczak Karaage
Przepis z bloga: M
irabelkowy

Komentarze   

 
0 #2 garus 2017-06-14 12:04
8) Przepis wypróbowany,i szczerze powiem że mi smakowało.
 
 
0 #1 Haze 2015-08-31 11:47
Mąka ziemniaczana? świetnie, właśnie popsułam obiad. Mąka ziemniaczana nie smaży się na złoty kolor :-x
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl