Cukier Palmowy Zastosowanie i Właściwości. Cukier palmowy produkuje się z soku palmy daktylowej lub kokosowej. Uzyskuje się go zatem całkowicie naturalnie.
Cukier palmowy właściwości
Przede wszystkim ma on bardzo niski indeks glikemiczny w porównaniu do innych cukrów, stąd wskazane jest spożywanie go przez diabetyków. Dodaje energii na cały dzień, ale robi to równomiernie, bez żadnych “skoków”. Oprócz tego jest on źródłem wielu minerałów, m.in magnezu, żelaza czy potasu oraz witamin B1, B2 B3, B6 i C.
Cukier palmowy zastosowanie
Zastosowania cukru palmowego nie trzeba daleko szukać - warto zacząć od zastąpienia nim zwykłego cukru rafinowego w naszej kuchni. Jest on trochę mniej słodszy, jednak pozostawia w ustach bardzo przyjemny smak karmelu, toffi. Oprócz tego ma niezwykle intrygujący zapach, co bardzo go odróżnia od innych tego typu produktów.
Cukier palmowy można zakupić w naszym internetowym sklepie klikając tutaj.