SKŁADNIKI:
2 małe piersi z indyka
1 łyżka maki pszennej wymieszanej z 1 łyżką wody
1 jajko
1/4 szklanki orzechów ziemnych niesolonych
1/4 szklanki białego sezamu
olej ryżowy do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy oraz osuszamy.
2. Indyka kroimy na duże kostki. Z obu stron oprószamy solą i odstawiamy.
3. Na głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i dodajemy mąkę rozprowadzoną z wodą.
4. Na kolejnym talerzu wymieszaj zblendowane orzechy z białym sezamem.
5. Indyka namocz w jajku, a następnie w orzechach. Przełóż na czysty talerz i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.
6. Rozgrzej olej i smaż indyka z każdej strony około 2 minuty do czasu zarumienienia się kurczaka. Smacznego!
Pierś z Indyka w Sezamie