SKŁADNIKI:
2 łyżeczki mielonego kuminu,
łyżeczka mielonej kolendry,
500g kapusty, dość drobno posiekanej,
łyżeczka soli,
1/2 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu,
ząbek czosnku, posiekany,
2,5 cm kawałek imbiru, drobno posiekanego,
2 zielone chili, wypestkowane i posiekane,
4 łyżki oleju,
łyżeczka ziaren kuminu,
1/2 cebuli, z grubsza posiekanej,
łyżeczka kurkumy,
1/4 łyżeczki chili w proszku,
łyżka masła.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Smażymy cebule, chili, czosnek i imbir. Smażymy do momentu aż cebula zmięknie.
2. Następnie dodajemy kumin w ziarnach, kurkumę, smażymy minutę.
3. Dodajemy kapustę i mieszamy dokładnie, aby przyprawy ją oblepiły.
4. Przyprawiamy resztą przypraw, podlewamy 2 łyżkami wody, przykrywamy i dusimy około 10 minut, czasami mieszając.
5. Gdy kapusta będzie miękka, dodajemy masło i doprawiamy solą. Smacznego! :)
Kapusta po Pendżabsku
Przepis od PodróżeKulinarne